Kutinova čežana z mandlji
Kutina je danes precej pozabljena. Morda tudi zato, ker jo je treba pred uživanjem vedno skuhati, to pa je za sadeže dokaj nenavadno. A zakaj ne bi to jesen obudili njene čudovite arome in namesto jabolčne klasike pripravili čežano iz kutin? Tako preprosto je!

Odpri galerijo
1 kg kutin
zravnano žličko bioingverja
zravnano žličko biocimeta
200 g mandljev
Kutine zdrgnemo s krpo in jih razrežemo na četrtine. Odstranimo dele peščišč in jih narežemo na manjše kose. Stresemo jih v posodo in zalijemo s toliko vode, da so pokrite. Kuhamo jih največ dvajset minut, nato pa odcedimo. Vodo shranimo za pijačo. Kutine pretlačimo z žličko ingverja in cimeta in jih naložimo v skledice ali široke kozarce. Grobo sesekljamo ali fino zmeljemo še mandlje in jih potresemo po čežani.
Polona Kovič
Kutine zdrgnemo s krpo in jih razrežemo na četrtine. Odstranimo dele peščišč in jih narežemo na manjše kose. Stresemo jih v posodo in zalijemo s toliko vode, da so pokrite. Kuhamo jih največ dvajset minut, nato pa odcedimo. Vodo shranimo za pijačo. Kutine pretlačimo z žličko ingverja in cimeta in jih naložimo v skledice ali široke kozarce. Grobo sesekljamo ali fino zmeljemo še mandlje in jih potresemo po čežani.
Polona Kovič
Onaplus
Postanite naš naročnik, berite kakovostne vsebine z izključno avtorskimi članki. Prvih 14 dni je dostop brezplačen.